Waffle (Gofret) Kumaş Nedir? Waffle Kumaş Özellikleri Nelerdir?
Waffle kumaş; işlevsel özelikleri sayesinde birçok farklı ürün tasarımında kullanılmaktadır. Bu kumaşların Waffle ismini alması tamamen tasarımından kaynaklanmaktadır. Görünümü, efektli kare şeklindedir ve bir gofreti andırmaktadır. Gofret kumaş olarak da isimlendirilen Waffle kumaşlar yuvarlak örme ribana makinelerinde üretilirler. İğne atlamaları şeklinde yapılan bu örme kumaşlarda birçok önemli özellik öne çıkmaktadır.
Bu kumaşların en ayırt edici özeliği kabartma bir taban yapısına sahip olmasıdır. Bu özelliği sayesinde diğer kumaşlardan kolayca ayırt edilebilirler. Dokularında ki kalite ve dayanıklılık göz önüne alındığında günümüzün en kaliteli kumaş türleri arasında yer almaktadır. Kendi özgü bir yöntemle üretilirler ve tamamen diğer kumaşlardan ayrılan bir türdür.
Waffle kumaşlar da diğer örme kumaşlar gibi her türlü elyaf/iplikten üretilebilmektedir. Fiyatı düşük olanlar polyester ipliklerden, yüksek olanlar da daha pahalı elyaflar olan pamuk, viskon, modal ve tencel gibi ipliklerden üretilmiş demektir.
Her zaman söylediğimiz gibi satın alacağınız giysileri almadan önce mutlaka yıkama talimatına bakıp hangi ipliklerden üretildiğini bilerek almanızı tavsiye ediyoruz. Dış giyim haricinde; tişört, sweetşört gibi cilde teması yüksek olan ürünleri mutlaka pamuk ya da benzeri doğal elyafları tercih etmeniz gereklidir. Aksi halde ciddi raharsızlıklar, terleme, kaşınma ve alerji gibi reaksiyonlar gösterebilir.
Waffle kumaşlardaki kare desenler büyüklü küçüklü olarak üretilebilir. |
Waffle Kumaş Özellikleri Nelerdir?
Waffle kumaş nedir sorusu tekstil ürünleri ile alakadar birçok kişinin merak ettiği konulardandır. Bu kumaş türlerinin özellikleri şu şekilde açıklanabilir:- Bu kumaşlar küçük karelere benzeyen bir dokuya sahiptir.
- Kullanım alanı en yaygın olan kumaş türleri arasında yer almaktadır.
- Giysilerde kullanıldığında oldukça sıcak tutan bir yapısı vardır.
- Kabarık dolgular kullanıldığından son derece dikkat çekici bir yapıya sahiptir.
- Kapüşon içi astarı olarak sıklıkla kullanılırlar.
- Bu kumaş türlerinin çok çekici bir görünümü vardır.
- Uygun sıcaklıklarda yıkandığında bile az miktar çekme yapar ancak bu sorun teşkil etmez.
- Kullanılan ipliğin cinsine göre 30 ila 40 derecede yıkanabilir.
- İnce ve kalın olarak üretilebilir ancak genellikle sonbahar ve kışlık ürünlerde kullanılır.
- Esnek bir yapıda kumaştır ancak üretiminde likra varsa daha çok esner.
Waffle Kumaşlarının Kullanım Alanları
Farklı yapısı ve işlevsel özellikleri ile öne çıkan Waffle kumaşlarının son derece yüksek standartlarda kalitesi vardır. Waffle örme kumaş çeşitlerinin kullanım alanları arasında birçok sektörü saymak mümkündür. Kıyafetlerde kullanılmasının yanı sıra farklı alanlarda temizlik malzemesi olarak da tercih edilmektedir. Kıyafetlerde daha çok astar olarak tercih edilen Waffle kumaşlar soğuk havalarda koruyucu bir özelliğe sahiptir. Sıkı dokusu sayesinde mont ya da ceket gibi giyim ürünlerinin soğuk havayı geçirmesini önleyecek bir yapıya sahiptir.Bu ürünler de yüksek bu su çekme kapasitesi vardır. Yüzeylerin silinmesinde son derece etkili olan bu kumaşlar kesinlikle yüzeylerde çizme ya da toz bırakma etkisi göstermezler. Temizlik tesislerinin ilk olarak tercih ettiği silme bezleri arasında yer alırlar. Bu kumaş türlerini tercih eden sektörler arasında otomotiv sektörleri ilk sırada yer alır. Özellikle araçların camlarının ve parlak yüzeylerinin derinlemesine silinmesinde son derece etkilidir. Temizlik şirketleri de Waffle kumaşlardan fazlası ile yararlanmaktadır.
Hiç yorum yok